Hajózási üzletág

Hajózási üzletágunk tevékenysége nagyon összetett és változatos, hiszen rendszerint 3 szinten is dolgozunk. Ha kell, akár 45 méteres magasságban manőverezünk, úszódarus emeléseket végzünk. A víz szintjén speciális vízi szállításokat bonyolítunk, mentőszolgálatot biztosítunk az építési helyszíneken, uszályhidakat telepítünk és üzemeltetünk. Rendezőhajóink gondoskodnak a munkaterületek rugalmas átszervezéséről, elszállítjuk a túlméretes, vagy speciális árukat, úsztatjuk az álló- vagy működésképtelen úszó eszközöket.

A Duna magyarországi szakaszán az elmúlt 30 évben szinte minden hídépítésnél és hídfelújításnál jelen voltunk. Hajózási üzletágunk elsőszámú feladatának tekinti ezeknek a sokszor évekig tartó projekteknek a vízi kiszolgálását. Ipari búváraink a víz alatti munkaterületet felderítik, ha szükséges lőszer- és robbanóanyag mentesítik és elvégeznek minden víz alatti építési és rekonstrukciós munkát. Saját tulajdonú eszközparkunkat folyamatosan bővítjük és fejlesztjük, rendszeres karbantartásukkal biztosítjuk speciális munkaeszközeink technikai színvonalát.


Tevékenységeink

Hídépítések

Hídépítések

A folyami és állóvízi hidak építése során a helyszínre úsztatjuk, majd úszódarus emeléssel a helyükre illesztjük az előre összeszerelt hidakat, hídelemeket.

Búvármunkák

Búvármunkák

Ipari búváraink elsősorban hídépítéseknél és hídpillérek rekonstrukciós munkáinál, sodorvonali bevezetések, folyamszabályozási műtárgyak és kikötők építésénél, karbantartásánál dolgoznak.

Folyami szállítás

Folyami szállítás

Vállaljuk a túlméretes, vagy egyéb speciális áruk folyami szállítását, valamint az állóhajók, működésképtelen hajók és egyéb vízi eszközök úsztatását. Lebonyolítjuk a földművek építéséhez szükséges töltésanyag helyszínre történő szállítását.

3D-s mederállapot felmérés

3D-s mederállapot felmérés

A medergeometriai felméréseket 3D-s Multibeam rendszerünkkel végezzük. Speciális eszközünk egy többsugaras szonár és egy hangsebességmérő szonda segítségével méri fel a meder állapotát majd cm pontossággal ad képet a mederfenéken található objektumok méretéről, távolságáról és alakjáról.

Mentési munkák

Mentési munkák

A katasztrófavédelmi munkálatok, roncskiemelések és hajómentések alkalmával speciális eszközeink és felkészült búváraink segítségével megtervezzük és elvégezzük a víz alatti mentési feladatokat.

Rendezvények vízi kiszolgálása

Rendezvények vízi kiszolgálása

A vízre tervezett nagyobb rendezvényekhez egyedi tervezésű vízi létesítményeket, színpadokat, kikötőket építünk, úszóeszközöket biztosítunk. A rendezvény lebonyolítása során vízi mentőszolgálatot nyújtunk.


Sajtófigyelő

Forrás: magyarepitok.hu

Építőipari Nívódíjat kapott a „Robinson” híd

A  Nemzeti Atlétikai Központ osztószigeti gyalogos és kerékpáros hídja, közlekedési létesítmény kategóriában nyerte el az építőipar egyik legfontosabb szakmai elismeréseként számontartott díjat. A nyertes  projektekről bővebben itt olvashatnak: Megmutatjuk az Építőipari Nívódíj nyertes projektjeit  

Bővebb információ
Forrás: magyarepitok.hu

Létrejött a kapcsolat a Duna bal- és jobb partja között a Kalocsa-Paks Duna-híd által

Videós beszámoló a Paksot Kalocsával összekötő Duna-híd jobb és bal parti összeéréséről

Bővebb információ
Forrás: A-híd.hu - 2023.03.03.

Hajóról emelik helyükre a Lánchíd hiányzó műemléki elemeit

Képes beszámoló a Lánchídnál végzett helyreállítási munkálatokról.

Bővebb információ