Építési üzletág

2012-től az ország egész területén részt vettünk a jelentősebb vízépítési, árvízvédelmi építési munkák kivitelezésében. A projektek megvalósítása során a vízépítés számos területén szereztünk értékes tapasztalatokat: munkáink között szerepelt új árvízvédelmi védművek kiépítése, meglévő töltések magassági hiányának megszüntetése, szerkezeti megerősítése, árapasztó tározó építése. Feladataink közé tartozott több százezer köbméter töltésanyag, kőanyag szállítása, beépítése, meglévő műtárgyak felújítása, áteresztő képességének bővítése, új műtárgyak létesítése.

Részt vettünk speciális vízépítési munkák kivitelezésében is, mobilgát rendszer kiépítésében, résfal készítésében, közművek sodorvonali bevezetésének kivitelezésében. A közelmúltban személyszállító hajók fogadására alkamas úszóműves kikötők létesítésében is jelen voltunk. 2022. óta úszó munkagépre telepített kortógépünk segítségével mederkotrásokat is vállalunk.


Tevékenységeink

Töltésépítési és rehabilitációs munkák

Töltésépítési és rehabilitációs munkák

A víz a munkaterünk. Ismerjük, képesek vagyunk vele együtt, sokszor az erejét használva dolgozni. Az elmúlt években azt is megtanultuk, hogyan kell ellene védekezni.

Műtárgyak építése, felújítása

Műtárgyak építése, felújítása

A vízépítési műtárgyak biztonságos üzemeltetése, megfelelő működtetése kiemelkedően fontos vízvédelmi, bel- és árvízvédelmi, haltenyésztési, valamint növénytermesztési szempontból. Építési projektjeink jelentős része az árvízvédelemhez köthető.

Személyforgalmi kikötők építése

Személyforgalmi kikötők építése

A belvízi személyszállítás kiszolgálására alkalmas úszóműves kikötők telepítésében 2019. óta veszünk részt. Építésüket megelőzően eszközeinkkel mederkotrást végzünk, a cölöpözési feladatokat is ellátjuk.

Mobilgát építés

Mobilgát építés

Az árvizek elleni védekezésben a mobilgát rendkívül gyorsan megépíthető, majd az ár levonultával elbontható, ami a városképi, tájvédelmi szempontokat figyelembe véve kifejezetten előnyös.

Közművek építése

Közművek építése

A mederben futó közművek építésekor az ismert építőipari megoldásokat integráljuk a víz alatti körülményekhez. A sajátos környezet nem jelent akadályt speciális eszközeink és képzett szakembereink számára.

Kotrási munkák

Kotrási munkák

Kotrási munkáinkat hidromechanizációs technológiával és úszómunkagépre telepített hidraulikus kotróval végezzük. A kotrások célja lehet az építési helyszín előkészítése, vagy a meder megtisztítása az ott lévő növényzettől.


Sajtófigyelő

Forrás: A-híd.hu - 2023.03.03.

Hajóról emelik helyükre a Lánchíd hiányzó műemléki elemeit

Képes beszámoló a Lánchídnál végzett helyreállítási munkálatokról.

Bővebb információ
Forrás: Magyar Építők.hu - 2022.12.28. 14:49

Kulcsszerepben az óriási úszódaru a paksi Duna-híd újabb mérföldkövénél – videó

A zsaluzókocsik beemelésének munkafolyamatát videón is megörökítették a paksi Duna-hídnál.

Bővebb információ
Forrás: Növekedés.hu - 2022. 03. 16.

Milyen monstrum horgonyoz a Dunán a Rákóczi hídnál? Megnéztük!

Interjú a hajózási üzletágvezetőnkkel, Kállai Zoltánnal.

Bővebb információ