FINA 2017. évi vizes világbajnokság

Az esemény két, minden bizonnyal leglátványosabb helyszínének, az óriás ugrótoronynak és a vízi színpadnak az építésében vettünk részt, ill. biztosítottuk a rendezvény vízi kiszolgálását.

A óriás ugrótorony az UNESCO világörökség részét képező Duna parti helyszínen, a Batthyány tér előtt épült fel, a Duna jobb partján. Az építési munkálatokat mederkortás előzte meg, majd a partfallal párhuzamosan 13 db 2 méter átmérőjű, bennmaradó acél csőköpenyes Soil-mec cölöp épült, melyek egymáshoz viszonyított tengelytávolsága 4 méter volt, tengelyben megengedett +/- 10 cm mérettűréssel. A felvízi és az alvízi oldalon további 1-1 db azonos méretű cölöp létesült, ezek egymáshoz viszonyított tengelytávolsága 50,60 méter.
A partfali súlytámfal mélyalapozási megerősítése 49 darab 0,80m átmérőjű Jet-oszloppal történt.

A 17. FINA Világbajnokság látványos megnyitó ünnepségéhez és a vízi színpad kialakításához a szükséges eszközöket biztosítottuk, a színpadhoz bejáró hidakat telepítettünk. A vízi színpad 4db TS 80 bárkán kapott helyet, míg a tűzijáték és vízfüggöny 2 db TS 40 és TS 80 bárkán zajlott.

Környezet és épített környezet: a Duna kulturális jelentősége, a Lánchíd, a Budai Vár és Várkert Bazár élő háttérdíszlete mind-mind nagyon fontos szerepet kaptak ebben az összművészeti előadásban. Lehorgonyzott bárkáink pedig stabil alapot biztosítottak ehhez a rendkívüli eseményhez.

Kérjen árajánlatot!

Ha szolgáltatásaink és eszközeink felkeltették érdeklődését, és szívesen tervezné a jövőbeli projektjeit velünk, kérjen ajánlatot!