TS típusú nagy hordképességű bárka

Az ezerarcú óriás

Nagyfolyami bárkáinkat elsősorban acél hídszerkezeti elemek szállítására, bárkahidak kialakítására használjuk, de az augusztus 20-i tűzijáték megrendezésében is főszereplők. Rendszeres résztvevői a hídépítési, bontási és kotrási munkáknak. 12 darab áll rendelkezésünkre három méretben.

Történetük

Flottánkhoz 6 db 80 méteres, 2 db 52 méteres és 4 db 40 méteres TS típusú bárka tartozik.
Komáromban, Dunaújvárosban, a budapesti hídépítések, valamint a Paksot Kalocsával összekötő híd létesítésekor is bizonyítottak, de az “Átmentem” produkció során, vagy akár a 2017-es FINA vizes VB megnyitó ünnepségén is komoly feladatuk volt. A Komplex Tisza-tó projektben, a gönyűi kikötőfejlesztésben és a csongrádi építési munkákban is részt vettek és szinte mindenütt, ahol valaha dolgoztunk.

Érdekesség, hogy az 52 méteres bárkákat saját elképzeléseink alapján, 40 méteres egységek átalakításával gyártattuk, így lettek köztes méretű bárkáink is.
Bárkahídként való alkalmazásuk során a parti csatlakozást nem szükséges előre kiépíteni, ezért egy adott folyam bármely helyén – ahol ponton hidak építhetők – az uszályok egymáshoz kapcsolva hídátkelésre alkalmazhatók.

Műszaki adatok

Az uszályok teljes hossza: 80, 52 és 40 méter
Szélességük a főbordán: 10 m
Hordképességük: 1500 tonna, 1000 tonna és 750 tonna
Bejáróhíd terhelhetősége: közúti „A” teher (80 tonna)
Megoszló teher: 3 tonna/m2

 

 

Személyzet

Személyzet nélküli úszóeszköz.

Kérjen árajánlatot!

Ha szolgáltatásaink és eszközeink felkeltették érdeklődését, és szívesen tervezné a jövőbeli projektjeit velünk, kérjen ajánlatot!