Rohamcsónakok

Vízi cirkálóink

Az építési területeken ezek a legkisebb, de a legtöbbet mozgásban lévő eszközeink. Ők végzik az egész napos személyi szállítást az egyes vízen lévő eszközök és a vízpartok között. Biztonsági feladatokat is ellátnak, ha kell, vízbe esett embert mentenek. A rocsó a hídépítés vízitaxija.

Számtalan ilyen csónak található cégünk flottájában, némely hajónknak és természetesen a Clark Ádám úszódarunak sajátja is van. Koruk és történetük különböző, de mindegyiküket kékre festettük és mindannyian rendes, polgári nevet kaptak. Így a csapat része Irma, Tamara, Ferkó, Marika és Éva is.

Történetük

A rohamcsónak, vagy ahogyan mindannyian nevezzük: a rocsó eredendően egy katonai vízi jármű. Könnyű, nyitott, édesvízre tervezett csónak, ami akár kézi erővel is szállítható a szárazföldön.
Az eszköz rekeszes alumínium teste szinte elsüllyeszthetetlen, egyúttal rendkívül strapabíró, így a hídépítések és egyéb vízi munkák során hamar felismerték hasznosságát.

Műszaki adatok

Hossz: 5,90 m
Szélesség: 1,74 m
Oldalmagasság: 0,66 m
Tükörmagasság: 0,38 m
Bordaosztás: 0,50 m
Súly: 260 kN

Helyzetjelző fénnyel szerelt, légtartályokkal rendelkező 6 személyes külmotoros csónak.

Letölthető műszaki adatlap (pdf) →

Személyzeti igény:

1 fő kishajóvezető.

Kérjen árajánlatot!

Ha szolgáltatásaink és eszközeink felkeltették érdeklődését, és szívesen tervezné a jövőbeli projektjeit velünk, kérjen ajánlatot!