Lánctalpas hidraulikus kotrógép

Mindennek a mélyére ásunk

Számunkra létfontosságú, hogy tudjuk, mi rejtőzik a vízszint alatt. Ennek felderítésében ipari búváraink és mederfelmérő rendszerünk mellett lánctalpas kotrógépünk is segít minket. Ennek a Jolly Joker munkagépnek a feladata a mederben található anyag (vízépítési terméskő, kavics, iszap, homokos kavics, esetenként roncsok) kitermelése. Nem csak kotrásra alkalmas, hanem képes az anyagokat mozgatni, rakodni. Kikötők építésekor, eliszaposodott meder megtisztításakor, kőszórásoknál használjuk, de segít akkor is, ha a mederviszonyok nem megfelelőek egyes úszó eszközeink számára, illetve az ipari búvármunkák során is fontos szerepet vállal.

Használatkor egy parti daru segítségével feltelepítjük valamely úszó eszközünkre, jellemzően a SOIL MEC pontonra, vagy az egyik bárkánkra. A helyszínre közúton, tréleren szállítjuk. Érdekesség, hogy az úszó eszköz és a kotrógép együtt egy hatósági engedélyeztetés után “úszó munkagéppé” változik. A SOIL MEC pontont nem csak horgonyok tartják pozícióban a munkavégzés közben, hanem két darab hidraulikus működtetésű acél cölöp préselhető a mederfenékbe, amelyek a pontontesten keresztül fixálják az egységet.

A gép napi kapacitása anyagminőségtől függően 600-1000 tonna is lehet.
A kotrógép gémjéhez 3-féle munkaszereléket tudunk rögzíteni attól függően, hogy milyen anyaggal dolgozunk.

Munkaszerelékek:

1 db 5 leveles 92EV800 típusú polipkanál rotátorral, gyorscsatlakozós felfogatással (kapacitás 800 l, kanál tömege: 1930 kg)
1 db kétcsészés 91EZ74 típusú markolókanál rotátorral, gyorscsatlakozós felfogatással (kapacitás 1150 l, kanál tömege: 1740 kg)
1 db 1,1 m3-es körmös acél mélyásó kanál

Letölthető műszaki adatlap (pdf) →

Az úszómunkagép személyzete:

1 fő úszómunkagép vezető, 1 fő nehézgép kezelő és hatósági előírás szerint 1-2 fő matróz.

Kérjen árajánlatot!

Ha szolgáltatásaink és eszközeink felkeltették érdeklődését, és szívesen tervezné a jövőbeli projektjeit velünk, kérjen ajánlatot!