Játék a centikkel – kivételes manőver 200 tonna acéllal

Nemzeti Atlétikai Stadion 2021.- Robinson gyalogos híd pilonbeemelés

Hónapokig vártuk, hogy a Duna budapesti vízállása megfelelő legyen a Nemzeti Atlétikai Stadion mellett épült gyalogoshíd pilonjának beemeléséhez. Amikor a folyó szintje elérte a 200 cm-t, a Clark Ádám úszódaru végre beúszhatott a műveleti helyszínre, a Csepel-szigetcsúcshoz. Úgy terveztük, hogy a teljes manőver 2 napig tart majd, végül 2022.01.07-én néhány óra leforgása alatt a Robinson híd pilonja a helyére került.

A Clark itt megmutathatta, mire képes: a 70 méter hosszú, közel 200 tonnás acél elem behelyezéséhez a daru teljes emelési kapacitását ki kellett használnunk. De nem csak ezért emlékezetes számunkra a sokszor megvalósíthatatlannak tűnő művelet. A pilon keresztmetszete és súlyeloszlása nem egyenletes, ezért az emeléshez speciális segédeszközökre volt szükségünk. A daruról a megemelt pilont egy forgató állványra helyeztük és acél segédszerkezetekkel forgattuk végleges helyzetébe. Itt tényleg centimétereken múlott a siker, amely végül nem maradt el. A tervezett idő töredéke alatt, hiba nélkül végeztünk a manőverrel, így tettük le névjegyünket a nemzetközi szinten is egyedülálló hídszerkezet építésénél.

Kérjen árajánlatot!

Ha szolgáltatásaink és eszközeink felkeltették érdeklődését, és szívesen tervezné a jövőbeli projektjeit velünk, kérjen ajánlatot!