A HSP Hídépítő Speciál Építőipari Kft. a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott "Szolgáltatások körének és minősgének fejlesztése eszközök és immateriális javak beszerzésével a HSP Kft-nél" című, VEKOP-1.2.6-20-2020-00659 jelű támogatási kérelmét 2020. augusztus 24-i döntése alapján a Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatóságának vezetője támogatásra érdemesnek ítélte.

A projekt keretében eszközök és immateriális javak beszerzését valósítottuk meg. Kiemelt célunk volt, hogy a műszaki állományunk számára biztosítsuk a kor igényeinek, a szakmai feladatok egyre összetettebb kívánalmainak megfelelő számítógépeket és alkalmazásokat, melyek lehetővé teszik mérnökeink számára a hídépítéseknél a helyszíni, illetve az otthoni munkát, tervezés, modellezést, ezért tervezőprogramot és hordozható munkaállomásokat, laptopokat szereztünk be. A központi szerver a hozzátartozó operációs rendszerrel pedig a folyamatosan növekvő, egyre nagyobb terjedelmű adatállományok kezelését és szükség esetén az otthonról történő munkavégzést segíti.

A speciális vízépítési tevékenység fejlesztése érdekében bárkára telepíthető szivattyúkat és aggregátorokat vásároltunk, melyeket a beruházások helyszínén alkalmazunk a bárkák pozicionálásához, stabil rögzítéséhez.

A projektet a pályázati felhívásban meghatározott feltételeknek megfelelve már a támogatói okirat hatályba lépését megelőzően, 2020. március 13-án megkezdtük a MAAG aggregátorok beszerzésére vonatkozó adásvételi szerződés megkötésével. A beszerzéseket 2020.03.13-ától folyamatosan valósítottuk meg. A kiválasztott szállítók zökkenőmentesen teljesítették a megrendeléseket. A megvásárolt gépeket, informatikai eszközöket és szoftvereket a projektmegvalósítás helyszínére, Alsónémediben található székhelyünkre aktiváltuk, üzembe helyeztük, a munkatársak használatba vették az eszközöket.

Az eszközök aktiválása és üzembehelyezése teljeskörűen 2021. március 31-ére valósult meg, ezzel a projektet fizikailag befejeztük. A pályázati támogatás felhasználásának eredményeként cégünk műszaki-szakmai színvonalát emeltük, megrendeléseinket magasabb színvonalon teljesítjük, mely hozzájárult ahhoz is, hogy a pályázat megvalósítási időszaka alatt munkavállalói létszámunkat meg tudtuk tartani.

Projekt adatok:

Kedvezményezett: HSP Hídépítő Speciál Építőipari Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Szolgáltatások körének és minőségének fejlesztése eszközök és immateriális javak beszerzésével a HSP Kft-nél
Projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00659
Projekt helyszíne: 2351 Alsónémedi, 2405/4 hrsz.
Támogatási rendszer: Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program
Pályázati keret: VEKOP-1.2.6-20 - A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása
Szerződött támogatás összege: 19 623 917 Ft feltételesen visszatérítendő támogatás
Támogatás mértéke: 70%
Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021. március 31.